ACÍ A MÈXIC EXISTEIX
UN PARDAL MOLT BONIC QUE ES DIU QUEZTAL. EL SEU SO ÉS EL SEGÜENT:
AGAFEU LA VOSTRA
ULLERA DE LLARGA VISTA A VEURE SI EL TROBEU! ACÍ TENIU UNA IMATGE PER A QUE PUGAU
ACOLORIR-HO!
I HUI VISITARÉ
CHICHEN ITZA.
ÉS UN DELS PRINCIPALS LLOCS ARQUEOLÒGICS DE LA PENÍNSULA DE
YUCATÁN, A MÈXIC. VA CONSISTIR EN UNA CIUTAT O UN CENTRE CERIMONIAL, QUE VA
PASSAR PER DIVERSES ÈPOQUES CONSTRUCTIVES I INFLUÈNCIES DELS DIFERENTS POBLES
QUE LA VAN OCUPAR FA MOOOOOOLTS ANYS (800-1100 D. C.).
EL 7 DE JULIOL DE
2007, EL TEMPLE DE KUKULCÁN, SITUAT EN CHICHÉN ITZÁ, VA SER RECONEGUT COM UNA
DE LES NOVES SET MERAVELLES DEL MÓN MODERN, PER UNA INICIATIVA PRIVADA SENSE EL
SUPORT DE LA UNESCO, PERÒ AMB EL RECONEIXEMENT DE MILIONS DE VOTANTS AL VOLTANT
DEL MÓN.
VOS CONTE UNA
CURIOSITAT: EN EL COSTAT DE LA PIRÀMIDE PRINCIPAL DE CHICHEN ITZÁ ES PRODUEIX
UN EFECTE ACÚSTIC MOLT PECULIAR. QUAN ALGÚ APLAUDEIX DAVANT D'UNA DE LES
ESCALINATES, EL SO ES PROPAGA CAP A L'INICI DELS ESCALONS I REBOTA FORMANT UN
RESSÒ DISTORSIONAT, QUE SIMULA SER EL CANT D'UN QUETZAL.
AHIR ÉRIC JA VA
FER UN SOPAR MEXICÀ, I LA RESTA...QUÈ TAL SI PROVEM UNA MICA DE MENJAR TÍPIC DE
MÈXIC? EL GUACAMOLE, NACHOS, BURRITOS, FRIJOLES, XOCOLATE, DACSA, CHILE PICANT... SÓN MOLTS
ELS INGREDIENTS I PLATS QUE CONEIXEM GRÀCIES A LA CUINA MEXICANA. PERÒ, SENS
DUBTE, EL PLAT ESTRELA ÉS EL TAC. HA TRASPASSAT DAVANTERES I ENAMORAT ESTÓMACS
DE TOT EL MÓN I, EL MILLOR DE TOT, ÉS QUE PODEM FER LA RECEPTA TAN SENZILLA COM
VULGUEM. MÈXIC PER A TOTS ELS GUSTOS!
No hay comentarios:
Publicar un comentario