miércoles, 15 de abril de 2020

ÁNDALE GÜEY!

I CONTINUEM FENT TURISME PER MÉXIC!

ACÍ A MÈXIC EXISTEIX UN PARDAL MOLT BONIC QUE ES DIU QUEZTAL. EL SEU SO ÉS EL SEGÜENT:


AGAFEU LA VOSTRA ULLERA DE LLARGA VISTA A VEURE SI EL TROBEU! ACÍ TENIU UNA IMATGE PER A QUE PUGAU ACOLORIR-HO!



I HUI VISITARÉ CHICHEN ITZA. 

ÉS UN DELS PRINCIPALS LLOCS ARQUEOLÒGICS DE LA PENÍNSULA DE YUCATÁN, A MÈXIC. VA CONSISTIR EN UNA CIUTAT O UN CENTRE CERIMONIAL, QUE VA PASSAR PER DIVERSES ÈPOQUES CONSTRUCTIVES I INFLUÈNCIES DELS DIFERENTS POBLES QUE LA VAN OCUPAR FA MOOOOOOLTS ANYS (800-1100 D. C.).    
        
EL 7 DE JULIOL DE 2007, EL TEMPLE DE KUKULCÁN, SITUAT EN CHICHÉN ITZÁ, VA SER RECONEGUT COM UNA DE LES NOVES SET MERAVELLES DEL MÓN MODERN, PER UNA INICIATIVA PRIVADA SENSE EL SUPORT DE LA UNESCO, PERÒ AMB EL RECONEIXEMENT DE MILIONS DE VOTANTS AL VOLTANT DEL MÓN.


VOS CONTE UNA CURIOSITAT: EN EL COSTAT DE LA PIRÀMIDE PRINCIPAL DE CHICHEN ITZÁ ES PRODUEIX UN EFECTE ACÚSTIC MOLT PECULIAR. QUAN ALGÚ APLAUDEIX DAVANT D'UNA DE LES ESCALINATES, EL SO ES PROPAGA CAP A L'INICI DELS ESCALONS I REBOTA FORMANT UN RESSÒ DISTORSIONAT, QUE SIMULA SER EL CANT D'UN QUETZAL.

AHIR ÉRIC JA VA FER UN SOPAR MEXICÀ, I LA RESTA...QUÈ TAL SI PROVEM UNA MICA DE MENJAR TÍPIC DE MÈXIC?  EL GUACAMOLE,  NACHOS, BURRITOS, FRIJOLES,  XOCOLATE, DACSA, CHILE PICANT... SÓN MOLTS ELS INGREDIENTS I PLATS QUE CONEIXEM GRÀCIES A LA CUINA MEXICANA. PERÒ, SENS DUBTE, EL PLAT ESTRELA ÉS EL TAC. HA TRASPASSAT DAVANTERES I ENAMORAT ESTÓMACS DE TOT EL MÓN I, EL MILLOR DE TOT, ÉS QUE PODEM FER LA RECEPTA TAN SENZILLA COM VULGUEM. MÈXIC PER A TOTS ELS GUSTOS!

APROFITEU EL DIA! DEMÀ NOU DESTÍ! ON ANIREM??

No hay comentarios:

Publicar un comentario